13 Haziran 2011 Pazartesi

Kaybederek Öğrenmek

Dirk Nowitzki , Jason Kidd , Jason Terry , Shawn Marion...Bu oyuncuların iki ortak özellikleri var.Birincisi kariyerleri boyunca değişik takım ve liglerde şampiyonluğa çok yaklaşmaları ama hep kaybetmeleri.İkinicisi ''Kaybedenler Kulübü'' ismini alan Dallas Mavericks'de oynamaları.

Dallas Mavericks...Dirk Nowitzki liderliğinde hep güzel basketbol oynayan , seyircinin sempatisini kazanan ama loser damgası yiyen Texas ekibi...Sezon başında ana parçaları tamamen veteran oyunculardan oluşan bu takımın bırakın şampiyonluğundan bahsetmek , San Antonio Spurs , Los Angeles Lakers , Oklahoma City Thunder gibi takımların olduğu bir konferansta final oynaması bile akıllardan geçmiyordu.Ancak normal sezonda gayet güçlü göründüler ve Batı'da Spurs ve Lakers'ın ardından üçüncü sırayı aldılar.

2006 yılında final serisinde 2-0 dan kaybeden , 2007'de Golden State Warriors'a ilk turda elenen Dallas ve Nowitzki artık kaybetmeye tahammül edemeyecek durumdaydı.Playofflarda önce Portland Trail Blazers'ı geçtiler ardından son şampiyon Los Angeles Lakers'ı süpürdüler ve son olarak Spurs'ü eleyen Memphis Grizzlies'i saf dışı bırakan Oklahoma City Thunder'ı geçtiler...Finaldeki rakipleri playoffları yerinden oynatan Miami Heat'di.

Dallas , oyun bilgisi , saha yerleşimi ve tabi ki süperyıldızı Dirk Nowitzki'ye güveniyordu.Miami ise İki Süperyıldız , Bir de yıldız (Chriz Bosh kusura bakma Wade-LeBron seviyesinde değilsin) ve atletizmine güveniyordu.Herkesin favorisi Miami idi seri başında.İlk maçı da yırtıcılıkları sayesinde kazandılar ancak Dallas ikinci maçın sonunda 14 sayıdan geri gelip maçı kazanınca birden acaba mı?? sorusu akıllara gelmeye başladı.

Seri 1-1 olduktan sonra üst üste üç maç Dallas'da oynandı.Ve sonuç 3-2 Dallas leyhine gelişti.Bu süreçte Dirk Nowitzki'nin 39 derece ateşle tarih yazması ve ''Fake King'' LeBron James'in adeta çocuk gibi sinmesi okları Miami'nin üzerine çekti.Dwyane Wade'in ölümüne sorumluluk aldığı görülürken LeBron James saklanıyor ,  top eline geldiğinde potaya gitmek yerine uzaklardan şut deniyordu.

Miami ,  Dallas'dan daha iyi bir kadroya sahip diye düşünülebilir.Ancak tecrübe ve kazanma arzusu söz konusu olduğunda Dallas Mavericks , Miami'nin çok çok önündeydi.Neden mi?Çünkü bu adamlar kazanmayı , mücadeleyi , takım halinde oynamayı ''Kaybederek Öğrendiler'' ... 2-0 öndeyken şampiyonluk kaybettiler yani en kötüsünü yaşadılar.Ama kazanmayı öyle bir istediler ve öğrendiler ki kimse karşılarında duramadı..Tebrikler Dallas , Tebrikler Dirk , Tebrikler bu takımın sonuna kadar arkasında duran Mark Cuban... ŞAMPİYON DALLAS MAVERICKS!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder