8 Ağustos 2012 Çarşamba

Aferin Be Roy Hibbert

Indiana Pacers'ın 2,18'lik dev pivotu Roy Hibbert, geçtiğimiz günlerde duygusal bir hikayenin kahramanı oldu. Birçok NBA yıldızının ''NBA Cares'' reklamlarında boy gösterdikten sonra, bu tip durumları umursamaması alışık olduğumuz bir durum. Ama Roy Hibbert, onlardan değilmiş.

Roy Hibbert, bir çocuğun isteği üzerine, ülkenin bir ucundan diğerine uçtu. Çocuk, Hibbert ile tanışmak, basketbol oynamak istediği için...

Sacramento'da yaşayan, 12 yaşındaki Lee Eddins, ciddi bir hastalıkla boğuşuyor. Doktorların ölüm ihtimalinin yüksek olduğunu söylediği Lee'nin en büyük isteği, televizyondan izlediği ve hayran olduğu Roy Hibbert ile tanışmak ve onunla vakit geçirmekmiş. Onunla tanışmak için Indiana Pacers'ın kasım ayının sonunda Sacramento Kings deplasmanı için California'ya gelmesini bekliyormuş ancak o kadar yaşayacağının garantisi maalesef yok.

Lee'nin ailesi, Roy Hibbert'a ulaşmış ve Sacramento maçından önce ya da sonra Lee'ye vakit ayırıp ayıramayacağını sormuş. Lee'nin ölüm ihtimali olduğunu duyan Hibbert, bir sürpriz yaparak, bu hafta içinde Lee'nin yanına gidecek ve belki de son isteğini yerine getirecekmiş. Bu arada, Roy Hibbert, birçok kimsenin bilmediği psikolojik bir rahatsızlıktan muzdarip. Kendisinin, hastanedeki hasta çocuklardan rahatsız olma gibi bir durumu var. (Araştırdım, harbiden böyle bir rahatsızlık varmış. Hastalık geçirip, sırf hastanede hasta çocuk görmemek için tedavi olmayı reddedenler bile varmış.)

''Ölme ihtimali olduğunu duyduğumda, ona hediyeler göndermek ve onunla Skype'tan konuşmaktan daha fazlasını yapmam gerektiğini düşündüm. Genelde hastanelere gideceğim zaman çok rahatsız olurum. Pacers, hastanelerde organizasyonlar yaptığında gitmek istemem çünkü çocukları o durumda görmek benim için çok zor.Ancak Lee için bunu aşmam gerektiğini ve bunu onun için yapmam gerektiğini düşündüm.'' Indy Star'dan Mike Wells'in sıkıştırması sonucu Roy Hibbert'ın söyledikleriydi bu sözler.

Bu işin basına sızması, Hibbert'ın menajerinin PR çalışması olarak da yorumlanabilir. Ama buradaki asıl mesele Hibbert'ın, birçok spor ikonunun yaptığı gibi bu tip meseleleri bir kenara bırakmaması bence. Sempati duyduğum bir oyuncuydu ama artık favorilerimden biri. Şimdi beni tanıyanlardan ''LeBron'u sevmiyorsun, Roy Hibbert mı favori oyuncun?'' filan derler muhtemelen. Ne yapayım, ben oyuncunun karakterine fazlaca önem veriyorum.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder