4 Ağustos 2012 Cumartesi

NBA'de Yeni Sezonun Sürpriz Takımları Kim Olabilir

Serbest oyuncu piyasasının talan edilmesinden sonra, takımların kadroları şekillenmeye başladı. Geçtiğimiz sezon ligin alt sıralarında kalan ancak bu sezon için iyi işler yapabileceğini düşündüğüm birkaç takımla ilgili analiz yapmak istedim. Dikkatle seyredeceğim, beni heyecanlandıran takımlara bir bakalım.

Washington Wizards

Takıma katılan oyunculardan önce, gidenlerle başlamak gerek Wizards'tan bahsederken. JaVale McGee, Andray Blatche ve Rashard Lewis gibi sahada bir şey vermediği gibi bir de soyunma odasındaki disiplini mahveden oyunculardan kurtuldular. Yeni Wizards, John Wall liderliğinde, iyi karakterlerden oluşan bir takım haline geldi. JaVale McGee karşılığında takıma katılan Nene Hilario, takıma büyük bir boyut katacak. Wizards'ın oynamak istediği yüksek tempolu basketbola en uygun pivotlardan biridir Nene. Ayrıca sete set hücumda kitlenen Wizards'ı çok rahatlatacaktır. Takıma katılan diğer isimler, Trevor Ariza, Emeka Okafor, AJ Price, Tomas Satoransky ve Bradley Beal... Okafor ve Ariza, takımın savunmasını iki kademe arttırabilecek oyuncular. Ellerinde Kevin Seraphin, Jan Vesely, Chris Singleton gibi istekli savunma yapabilen oyuncular da mevcut. Üçüncü sıradan draft ettikleri Bradley Beal, bana göre potansiyel bir All Star. John Wall ile birbirlerini tamamlayıcı özellikleri var. Bana göre ligin heyecan verici kısa ikililerinden biri olacaklar. Çaylak Tomas Satoransky, izlemeyenler için şöyle tarif edelim, 2 metre boyunda bir oyunkurucu ve beyaz olmasına rağmen müthiş bir atlet. Alexey Shved'in bir kademe altında bir oyuncu düşünün. Kenardan gelip fark yaratabilir. Ama NBA temposuna ayak uydurup, uyduramayacağı merak konusu.

Kısa kesersek, bu sene en çok Washington Wizards maçı izleyeceğim. Takip etmeye değer bir kadroları var. Birçok kişinin aksine, ben bu yıl playoff yapacaklarını düşünüyorum.

Golden State Warriors

Öncelikle Warriors'tan hayli ümitliyim ama ''Sağlıklı bir Warriors'tan''... Stephen Curry, Andrew Bogut gibi kadrodaki önemli yıldızlar, uzun süredir sakatlık problemleri sebebiyle %100 ile oynayamadılar. Bogut takasından önce, Curry - Ellis ikilisine at atabildiğin kadar deyip, iyi günlerinde olsunlar diye dua ediyorlardı. Ancak bu sezon tam takım sağlıklı kalabilirlerse, Curry, Bogut, David Lee, Klay Thompson, Harrison Barnes gibi hayli çeşitli bir hücum portföyleri olacak ve daha sert bir savunma takımı olabilecekler. Çaylak Harrison Barnes, her kısayı savunabilecek potansiyele sahip. Andrew Bogut, çemberi iyi savunan, yardım savunmasını iyi yapabilen bir oyuncu. David Lee, atletizmi sayesinde birçok dört numarayı kontrol edebilecek kapasitede. Sadece savunmaya konsantre olmasını sağlamak gerek. O da coach Mark jackson'ın işi. Brandon Rush ve Carl Landry ile sözleşme imzaladılar ve kenardan gelip, her türlü skor atabilecek oyunculara sahip oldular.

Dediğim gibi, eğer sağlıklı bir Warriors izleyebilirsek, batıdan 7 ya da 8. sıradan playoffa girebilirler.

Toronto Raptors

Playoff yaparlar mı, yapmazlar mı bilemem ama Toronto Raptors, geçtiğimiz sezonlarda yaşattığı hayal kırıklıklarını telafi edebilecekleri bir kadroya bu sezon kavuştu gibi. Avrupa esintilerinin en çok hissedileceği takımlardan biri olacak Raptors. Andrea Bargnani, Jose Calderon ve Linas Kleiza'ya bu sezon Litvanyalı pivot Jonas Valanciunas katılacak. Houston Rockets'tan Kyle Lowry'i de kadroya kattılar. Serbest oyuncu piyasasından John Lucas'ı da aldılar ve Jose Calderon'u takas edip, boyalı alanı doldurabilecek bir pivotu takıma kazandırmak için uğraşmaya devam ediyorlar. En büyük eksikliklerinin bu olduğunu söyleyebiliriz. Valanciunas, çok potansiyelli bir oyuncu ve boyut katacağı kesin ama çemberi savunmak ve ribaund almak için biraz daha güçlenmesi gerek. Bu süreçte, arkasında sağlam bir pivot olmasını istiyorlar. Keza şu an ellerinde sadece Jamal Magloire var ve pek de oynayacak durumda değil.

Lowry, DeRozan, Kleiza, Bargnani ve Valanciunas'tan oluşacak bir ana beş, savunmada zaafları olsa da hücumda birçok takıma kabus olabilecek kapasitede. Kenarda Ed Davis, Amir Johnson ve çaylak Terrence Ross dışında katkı vercek bir oyuncu görünmüyor. Ama o eksiği de Calderon takasıyla gelecek iki oyuncuyla kapatabilirler. Avrupai basketbolu NBA salonlarına taşıyacak olan Toronta Raptors, sürpriz yapabilecek takımlar arasında bana göre.  

Minnesota Timberwolves

Yeni bir playoff takımına hazır olun. Minnesota Timberwolves, tıpkı Toronto Raptors gibi, Avrupalı oyuncuların ana parça olduğu, Avrupalı coach havasındaki Rick Adelman'ın takımı, önümüzdeki dönemde tüm Dünya'nın övgüyle bahsedeceği bir ekip olacak. Takımın süper yıldızı Kevin Love'a geçtiğimiz sezon Ricky Rubio eklenmiş ve sakatlanana kadar çok iyi iş çıkartmıştı. Bu sezon onlara CSKA'dan Alexey Shved ve Andrei Kirilenko eklendi. Houston'dan Chase Budinger'ı alarak, atletik kanat oyuncusu eksikliğini de bir nebze gidermiş oldular. Çember altında Nikola Pekovic, giderek NBA'e ısınıyor. Onu yedekleyecek bir pivotu da Luke Ridnour ya da Jose Juan Barea karşılığında alabilirlerse, 5. sıradan bile playoff yapabilirler. 

Biraz iddialıyım Timberwolves konusunda. Kenardan gelecek iki ve beş numaraları eksik görünse de bunlar kapatılmayacak eksikler değil. Wizards ile birlikte en büyük sıçramayı Timberwolves'tan bekliyorum. İnşallah yanılmam. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder