25 Temmuz 2012 Çarşamba

2012 Londra Olimpiyatları Öncesinde Madalya Favorileri

- 100 Metre - 



Atletizm yarışlarının şüphesiz en büyük ilgi gören dalları 100 ve 200 metre yani sprint yarışlarıdır. Londra'da da en büyük ilgiyi bu yarışların çekeceğine şüphe yok. Erkekler ve kadınlarda madalya favorileri kimler peki? Gelin bir bakalım.



Erkeklerden başlayalım. Dünya'da kime sorarsanız sorun, Usain Bolt'un kim olduğunu ve 100 metrede favori olduğunu bilir. Son olimpiyat şampiyonu ve Dünya rekortmeni Bolt, yine altın madalyanın en büyük favorisi. Olimpiyatlar öncesi iyi bir dönem geçirdiğini söyleyemeyiz Bolt'un. Formunun zirvesinde değildi. Yine de olimpiyatlarda tam anlamyla hazır olacağını söyleyen Bolt, ''Çok iyi bir günümdeysem neden bir rekor daha kırmayayım'' şeklinde konuşarak heyecanımızı biraz daha arttırdı. Sempatik Jamaikalı'ya başarılar.
Yohan Blake

En büyük favori Bolt desek de Londra'da kendisini çok zorlayacak rakipleri olacak. Bunlardan en önemlisi, vatandaşı Yohan Blake. Blake, yıl boyunca etkileyici performaslar gösterdi. 2 yıl önce piyasaya çıkan ve basamakları hızla tırmanan Yohan Blake'in madalya almasını bekliyorum. Altın da olabilir ama gümüşün en büyük favorisi bana göre.

İki Jamaikalı'dan bahsettik ama sprint yarışı denilince Amerikalılar'dan bahsetmemek olmaz. Londra'da çok şeyler beklediğim bir isim de Tyson Gay. Bu sene Usain Bolt'u geçme başarısı gösteren Tyson, çok iyi durumda. Kendine güveni yüksek göründü son yarışında. Blake ve Bolt kadar olmasa da altın madalya şansı olan bir atlet olarak görüyorum kendisini. Yarış günü ruh halinin ne olacağı çok önemli olacak çünkü belli dalgalanmalar yaşayabiliyor zaman zaman. Onun performansı, altın alamasa bile, kazanan atletin derecesini yükseltecektir. O yüzden iyi bir gününde olması en büyük dileğim.

Solda Justin Gatlin - Sağda Tyson Gay. Zaten Üstlerinde Yazıyor

Son olarak bir Amerikalı'dan daha bahsedelim. Justin Gatlin, geçtiğimiz senelerde aldığı cezanın ardından pistlere çok iyi döndü. Şu dönemde formda olduğu söyleniyor. İyi gününde olduğu zaman 10 saniyenin altına inme potansiyeli olan bir isim Gatlin. Madalya için iddialı olacaktır. Alır mı onu bilemem.

Shelly Ann-Fraser Pryce

Carmelita Jeter
Kadınlara gelelim. Rekabetin en fazla olduğu yarış 100 metre kadınlar olacak bence. Yine Jamaika'dan başlıyoruz. Shelly Ann-Fraser Pryce, altın madalyanın en önemli favorilerinden biri. Ben dahil birçok kişi kesinlikle bir madalya alacağı konusunda hem fikir. Altın olması da büyük bir ihtimal ama çok önemli rakipleri var.

O rakiplerden biri Amerikalı Carmelita Jeter. Çok rekabetçi bir sporcu olan Jeter, altın madalya için iddialı. İyi durumda olduğu söyleniyor.

Yine Amerikalı Allyson Felix madalya alabilir ancak 100 metrede yarışıp yarışmayacağını henüz bilmiyorum. Geçen olimpiyatlarda 100-200 koşmuştu ama bu sefer 200-400 koşması gündemdeydi. koşarsa şayet iddialı olacağı kesin.

Son olarak, ülkemizde düzenlenen Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşan, Fildişi Sahilleri'nden Mourielle Ahoure'deen bir madalya bekliyorum. Bu sene adını duyuran Ahoure, Diamond League'de çok iyi yarışlar çıkarttı ve beklentileri yükseltti. Ondan da iyi bir derece bekliyorum. Babası da Fildişi'nin eski genelkurmay başkanıymış. Hani öyle bilin diye yazdım. Çok da gerekli bilgi değil.

Mourille Ahoure


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder