24 Temmuz 2012 Salı

2012 Londra Olimpiyatları Öncesi Madalya Favorileri

- Futbol - 

Öncelikle, olimpiyat oyunlarında, futbol branşında takımlarda 23 yaş üstü sadece 3 oyuncu oynatılabildiğini söyleyerek başlayalım. Şimdi gelelim favorilerime...

Bana göre bu olimpiyatlarda, altın madalyanın en büyük favorisi İspanya futbol takımı. Kadrolarına şöyle bir bakarsak, Avrupa'nın üst düzey takımlarında forma giyen birçok oyuncu var. Kalede Manchester United ile pek de iyi bir sezon geçirmeyen David De Gea oynayacak. Savunmada Jordi Alba, Inigo Martinez; orta sahada Javi Martinez, Iker Munain, Isco, Romeu; forvette Antonio Lopez, Juan Mata, Christian Tello gibi isimler var. Hayli iyi bir kadro ve 23 yaş altındaki oyuncular senelerdir birlikte oynayan, birbirini tanıyan isimler. Alıştığımız hücuma dönük İspanya futbolunu iyi oynayabilecek bir ekip. 

23 yaş üstü seçilen oyuncular, Chelsea'li Juan Mata ve Atletico Madrid'li Antonio Lopez. Üçüncüye gerek duymamışlar bile. Malaga'nın orta saha oyuncusu Isco, Bilbao'lu Javi Martinez ve Iker Munain'in parlayacağını ve İspanya'nın altın madalyayı kazanacağını düşünüyorum.

Brezilya, İspanya ile birlikte en iddialı kadroyu Londra'ya götüren ekip. 23 yaş üstü oyuncu tercihleri, Paris Saint Germain'e transfer olan Thiago Silva, Real Madrid'li Marcelo ve şimdilik Porto forması giyen Hulk. (Chelsea'ye gitmesi muhtemel) Bu oyuncuların dışında, Manchester United'a transfer olmak üzere olan, Sao Paolo'lu Lucas Moura, Santos'un müthiş yeteneği Ganso, Milan'lı Alexandre Pato, Internacional'in önümüzdeki yıllarda albatros bir bonservis bedeli karşılığında satması muhtemel görünen Leandro Damiao ve bana göre aşırı şişirilen Santos'un apaçi forveti Neymar, önemli oyuncuları olarak göze çarpıyor.

Hücuma dönük oyuncuları göz kamaştırıcı olsa da özellikle orta sahasında direnç problemi yaşayan Brezilya, bunun acısını çekebilir. Kalede de kayda değer yetenekte bir kalecileri bana göre yok. Savunmada Thiago Silva ve Marcelo çok üst düzey oyuncular ancak diğer savunmacılarının ne durumda olacağı bir soru işareti. Ne olursa olsun İspanya'nın ardından en iyi takımlar ve altın madalya için favoriler arasındalar.

Uruguay, katıldığı her turnuvada adından söz ettiren, çeyrek finaller, yarı finaller oynayan, Amerika Kupası'nın son şampiyonu bir takım. Olimpiyatlara o kadrodan Edinson Cavani, Luis Suarez ve Abel Hernandez'i götürüyorlar. Bu oyuncular dışında, daha önce izlediğim tek oyuncu, Ajax'lı Lodeiro. Ne kadar izlemesem de savunmacılarının ve orta sahasının göbeğinde çok sert oyuncular olduğuna bahse girebilirim. Çünkü bu bir Uruguay geleneği. Oynayacakları iyi takım oyunu sayesinde, altın madalya olmasa da bronz madalya için iddialı olacaklardır. Dikkat edin derim.

Aslında favoriler arasında görmüyorum ama ev sahibi Büyük Britanya'yı da Ryan Giggs'in hatırına ekleyeyim. Craig Bellamy, Aaron Ramsey, Scott Sinclair gibi iyi oyuncular kadroda ancak yaratıcılık konusunda tıpkı A Milli takımları gibi sıkıntı yaşayacaklardır. Belki seyirci desteği sayesinde bir bronz madalya alabilirler. Üstü çok büyük sürpriz olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder