2 Ağustos 2012 Perşembe

ABD Ayıp Etti : 156 - 73





Londra Olimpiyat Oyunları A grubunda mücadele eden Amerika Birleşik Devletleri ve Nijerya, grubun üçüncü maçında karşı karşıya geldi. Zayıf rakibine karşı işi ilk beş dakikada bitiren Birleşik Devletler, maçı 156 - 73 kazandı.


Bir önceki maçları olan Tunus maçında, konsantrasyonu düşük görünen ABD, Nijerya maçına işi sıkı tutarak başladı. Savunmadaki baskı sayesinde rakibine üst üste top kayıpları yaptıran ABD, Kobe Bryant'ın sayılarıyla farkı erken buldu. Carmelo Anthony'nin oyuna girdikten sonra attığı üst üste üçlüklerden sonra da maç ABD'nin alley oop resitaline dönüştü. İlk yarı sonunda skor 78 - 45 Amerika lehineydi.


İkinci yarı da Anthony Davis'in bitirdiği alley oop'larla başladı. Nijerya'nın top kayıpları artarak devam edince, ABD hızlı hücumlarla kolay basketler bulmaya devam etti. Üçüncü çeyrek sonunda skor 119 - 62 olmuştu.


Son çeyrekte ise adeta üçlük yağmuru vardı. Carmelo Anthony, James Harden, Andre Igoudala, Kevin Love, Chris Paul ve Deron Williams'ın üst üste üçlükler, zaten saçma(!) boyuta ulaşan farkı iyice arttırdı. Son 7 dakikada, hızlı hücum fırsatları bulmasına rağmen bunları değerlendirmemeyi tercih eden Birleşik Devletler, maçı 83 sayı farkla kazanmayı başardı.


Maçın en skoreri, kenardan gelip 10/12 üçlük isabetiyle 37 sayı atan, New York Knicks'in süper yıldızı Carmelo Anthony oldu. Nijerya'da Ike Diogu'nun çabaları mağlubiyete engel olamadı(!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder