10 Ekim 2012 Çarşamba

11 Ekim 2012 - İddaa Tahminler

11 Ekim 2012 - Perşembe

Euroleague heyecanı başlıyor. Futbolda milli maçları beklerken, basketbol ile bahis ortamını canlandırmaya bakmak lazım. Gelelim maçlara...

711 - CSKA Moskova - Lietuvos Rytas(h) İY 8,50 / MS 16,50 / Alt-Üst 150,5

Geçen yılın hayal kırıklığı yaşayan başlıca ekibi CSKA, takımın başına Avrupa ve Dünya'nın en saygın koçlarından birini getirdi. Ettore Messina, Los Angeles Lakers'ta yardımcı antrenör olarak çalıştıktan sonra hak ettiği ve ait olduğu yerlere döndü. Geçen yılki kadrosundan Andrei Kirilenko, Alexey Shved, Ramunas Siskauskas gibi rotasyonun önemli parçalarını kaybettiler (Diğer gidenler : Sammy Mejia, Jamont Gordon, Nikita Kurbanov, Darjus Lavrinovic) Kadrolarını da Sonny Weems, Aaron Jackson, Vladimir Micov ve Drew Nicholas gibi tecrübeli oyuncularla genişlettiler. Milos Teodosic, Sasha Kaun ve Nenad Krstic takımda kaldı. Andrey Vorontsevich gibi bir oyuncunun rotasyonun sonlarında kalması, nasıl bir kadrodan bahsettiğimizi zaten anlatıyor. Rakipleri Lietuvos Rytas, Litvanya basketbolunun en başarılı maziye sahip takımlarından biri. Yalnız o eski halinden eser yok şimdi(!) Kadrolarındaki en önemli oyuncu Letonyalı janis Blums. Çok kapasiteli bir takım değiller. CSKA, sahasındaki ilk maçta tüm rakiplerine bir mesaj vermek isteyecektir. 16,50 handikap gözümü korkuttu diyorsanız, ilk yarı CSKA'nın en az 9 sayı önde olacağına güvenebilirsiniz. 

TAHMİN : İlk Yarı 1

713 - Zalgiris Kaunas - Cedevita Zagreb(h) İY 3,5 / MS 7,5 / Alt-Üst 152,5

Bir diğer Litvanya temsilcisi Zalgiris, çalkantılar yaşamaya devam ediyor. Takımın milyarder sahibi sürekli takımın teknik işlerine burnunu sokmaya devam ediyor. Son olarak takımın yıldızı Mantas Kalnietis, takım sahibiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle takımdan ayrıldı. Ancak çok önemli oyuncular da takıma katıldı. Efes'ten tanıdığımız Oliver Lafayette, Rimantas Kaukenas, Tremmel Darden, Darjus Lavrinovic, Ksistof Lavrinovic gibi yıldız isimler takıma katıldı. Takımın başında Joan Plaza var. Hazırlık maçlarında izleme fırsatı buldum Zalgiris'i. Çok yüksek tempoda oynamayı ve gelip ilk fırsatta topu potaya atmayı düşünen bir ekip. Hırvat temsilcisi Cedevita Zagreb, iki yıldır iyi bir yapılanma içinde. Bu yıl, bütçeyi de arttırdılar. Daha önce Fenerbahçe Ülker formasıyla izlediğimiz Marko Tomas ve Marques Green, Efes'ten tanıdığımız Vlado Ilievski, Galatasaray'dan bildiğimiz Luksa Andric ve Luka Babic takıma katıldı. Dontey Draper geçtiğimiz yıl takımı taşıyan isimdi ve takımdan ayrıldı. Tomas, bu maçta sakatlığı sebebiyle sahada olamayacak. Zalgiris'te de uzun oyuncular Javtokas ve Klimavicius uzun süre takımdan ayrı kalacak. Lavrinovic kardeşlerin uzun süre sahada kalacağını düşünürsek, çember altı savunmasında sertlik problemi yaşayabilirler. Yine de saha avantajı ve kadro kalitesindeki üstünlüğü düşünüldüğünde Zalgiris bir adım önde. Yüksek skor da beklenebilir.

TAHMİN : İlk Yarı 1 / Üst

715 - Olympiakos - Caja Laboral(h) İY 4,50 / MS 8,50 / Alt-Üst 155,5

Geçen yıl İstanbul'daki finalde destansı bir galibiyetle şampiyon olan Olympiakos, kadroyu bozmadı. Ama kadronun değişiminden daha önemli bir kayıp, koç Dusan Ivkovic'in ayrılması oldu. Caja Laboral, Euroleague'in en tecrübeli takımlarından biri ancak kadro kalitesi Teletovic gibi isimlerin ayrılmasıyla hayli azaldı. Alman pivot Tibor Pleiss, Avrupa'nın en değerli pivotları arasına girmeye aday bir oyuncu. Andres Nocioni kadroda kaldı. Taylor Rochestie kadroya katıldı, ama eski Laboral olamayacaklarını düşünüyorum. Bu maç için de az skor bekliyorum. 155,5 bu maç için çok fazla.

TAHMİN : Alt

716 - Cantu - Union Olimpija(h) İY 5,50 / MS 9,50 / Alt-Üst 150,5

Geçen yıl Euroleague'de sükse yapan takımlardan biri İtalyan temsilcisi Cantu'ydu. Yalnız o takımın en önemli oyuncuları Gianluca Basile, Giorgi Shermadini, Vlaimir Micov ve Andrea Cinciarini takımdan ayrıldı. Takımın ana iskeleti dağıldı. Ama bu maç için dezavantaj yaşayacak takım Olimpija. Ekonomik olarak çok büyük sıkıntılar yaşayan Sloven temsilcisi, Euroleague'e katılabileceği bile son anlara kadar belli değildi. Son gün yarattıkları ödenek sayesinde kendilerini içeri attılar. Takım, tamamen değişti. Cantu'ya direnebileceklerini sanmıyorum.

TAHMİN : Cantu Kazanır

717 - Fenerbahçe Ülker - Khimki Moskova(h) İY 3,5 / MS 7,5 / Alt-Üst 154,5

Bu sene tüm Avrupa'nın gözü, Fenerbahçe Ülker'de. Kurulan kadro, yapılan yatırım, yeni salon gibi heyecan verici etmenler bunun en büyük sebebi. Fenerbahçe Ülker'i daha önce uzun uzun yazmıştım. Rakibimize bakalım. Oturmuş bir kadro var karşımızda. Kresimir Loncar, Zoran Planinic ve Sergey Monya'dan oluşan bir omurgaları var. Tecrübeli Matt Nielsen da kadroda. Koponen ve James Agustine kadroya dahil olan önemli isimler. Skorunun çoğunu kısalarından bulan bir takım Khimki. Fenerbahçe Ülker'in en büyük avantajı Oğuz Savaş olacaktır. Çok formda ve rakipte arkasında durabilecek kadar kalın bir uzun yok. Batiste'in de bu avantajı var ama sakatlıktan yeni çıktı ve hazır değil. Andersen'in hiç hazır olmadığını düşünürsek, İlkan Karaman'ın vereceği katkı da çok önemli. Çok uzatmadan, içerdeki ilk maçı kazanacağımızı düşünüyorum.

TAHMİN : Maç Sonu 1

- Günün Kuponu - 

711 - CSKA - Rytas --> İlk Yarı 1 (1,70)
713 - Zalgiris - Cedevita --> İlk Yarı 1 (1,70)
715 - Olympiakos - Caja Laboral --> Alt (1,70)
717 - Fenerbahçe Ülker - Khimki --> İlk Yarı 1 (1,70)

Toplam Oran : 8,3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder