24 Haziran 2011 Cuma

NBA Tarihi'nin En Kötü Draft Seçimleri



Hazır Draft konusu bu kadar sıcakken NBA Tarihi'nin en kötü Draft seçimleriyle alakalı bir analiz yapayım dedim.Benim çok ilgimi çekti umarım sizler de beğenirsiniz...En kötüden başlayarak ;
Bowie, Kentuck Formasıyla

1 - Sam Bowie : Portland Trail Blazers'ın 1984 yılında 2. sıradan seçtiği Sam Bowie , hiçbir zaman beklentilerin yakınına bile yaklaşamadı.Ama Bu seçimin en kötü olmasının sebebi Bowie'nin performansından çok Portland'ın kaçırdığı fırsattı.Çünkü Chicago Bulls 3. sıradan North Carolina Üniversitesi'nden Michael Jordan'ı seçmişti.Ne kadar büyük bir fırsat kaçırdıklarını diğer isimlerden de anlayabiliriz.Diyelim ki MJ daha önceden seçilmişti.Kaçırdıkları diğer isimler , Sam Perkins , Charles Barkley , Alvin Robertson ve John Stockton'dı.Fazla söze gerek yok sanırım...



2 - Joe Barry Caroll : Caroll , 1980 yılında Golden State Warriors tarafından 1. sıradan seçilmişti.Bu seçimin ne kadar büyük bir fiyasko olduğunu şöyle açıklayayım.Warriors bu draft hakkını alabilmek için Boston Celtics'e ''Robert Parish ve 3. sıra draft hakkını'' vermişti.Joe Caroll beklentilerin çok uzağında kaldığı gibi Robert Parish bir Celtics efsanesi olmuş ve o takastan gelen 3.sıra hakkıyla Celtics Kevin McHale'i seçmişti.Yani iki efsaneyi bir hiç karşılığında Boston'a göndermişti Warriors.FELAKET!!
Soldan Sağa: McHale - Parish - Caroll
LaRue Martin

3 - LaRue Martin : Portland Trail Blazers LaRue Martin'i 1972 yılında ilk sıradan seçmişti.Martin sadece 4 yıl basketbol oynayabilmiş ve sadece 5.3 sayı ortalaması tutturabilmişti.Portland'ın kaçırdığı isimler ise tam ibretlik : Bob McAdoo , Paul Westphal ve ''Julius Erving nam-ı diğer Dr.J''...3 tane Hall Of Famer'ı es geç bu herifi seç.ÖH BE KARDEŞİM!!



4 - Kent Benson : Milwakue Bucks tarafından 1977 yılında ilk sıradan seçilen Benson oynadığı basketbolla değil Karrem Abdul Jabbar'dan yediği yumrukla konuşulmuştu.Bucks bu seçimiyle Jack Sikma ve NBA Efsanesi Bernard King'i es geçmişti.TAM BİR FİYASKO!

Solda Kareem'den Yumruk Yedikten Sonra


5 - Pervis Ellison : Sacramento Kings'in 1989 draftında ilk sırada seçitiği Ellison ''Never Nervous'' lakabını alacak kadar geniş bir adamdı.Hiç katkı sağlayamadığı gibi Sacramento Kings Glen Rice , Vlade Divac , Tim Hardaway , Shawn Kemp gibi isimleri kaçırmıştı.

6 - Joe Smith : Yine yeni yeniden Golden State Warriors...1995 yılında ilk seçim hakkı kendilerindeyken Kevin Garnett , Rasheed Wallace , Michael Finley gibi isimler dururken gidip Joe Smith'i seçmiş ve bu listeye girmişlerdi.Kevin Garnett lan!!

Michael Olowokandi
7 - Michael Olowokandi : Ve gelelim benim çok dehşete kapıldığım draftlardan birine..Yıl 1998 , ilk seçim hakkı Los Angeles Clippers'ın..Listede Vince Carter , Dirk Nowitzki , Paul Pierce , Rashard Lewis gibi isimler var.Clippers'ın seçimi ise Michael Olowakandi.Yanlış hatırlamıyorsam Antawn Jamison da bu listede.Ama yoook Clippers illa ki bu heybetli dalkavuğu seçecek.NBA tarihinde sinir olduğum yegane oyuncudur.BETER OL CLİPPERS!!

8 - Kwame Brown : 2001'de Washington'ın başındayken yaptığı bu ilk sıra seçimi ile Majesteleri Michael Jordan çok büyük eleştiriler almıştı.Liseden 1.sıra seçimi olan ilk oyuncunun Kwame olmaması gerekir.Ama öyle..MJ bu draftta Brown'ı seçerek Pau Gasol , Joe Johnson , Tony Parker , Zach Randolph , Gerald Wallace gibi çok daha potansiyelli oyuncuları kaçırmıştı.YAKIŞMADI MAJESTE..AMA SENİN CANIN SAĞOLSUN

9 - Darko Milicic : Aslında sıralamada daha yukarılarda olmalıydı ama bir an aklımdan çıktığı için 9. sıraya kaldı.Neyse...Hepinizin bildiği üzere Detroit Pistons 2003 yılında 2. sıra seçim hakkını elinde bulunduruyordu.Çok potansiyelli bir drafttı ve Pistons takımı sürükleyebilecek bir yıldız kapabileceğini düşünüyordu.Birinci sırada LeBron James'in seçilmesi kesindi.Öyle de oldu..Ama ikinci sıra için adaylar çok fazlaydı.Draft öncesi antrenmalarda Joe Dumars'ı çok etkileyen Darko (Söylenene göre o iidmanda 6 üçlük üst üste sokmuş..Ne kadar doğru bilemem) 2.sıradan seçilmişti.Tarihin en iyi 3 draftından birinden seçtiğiniz Darko Milicic ise dalga geçilmeye mahkumsunuz.Carmelo Anthony , Dwyane Wade , Chris Bosh hatta Kirk Hinrich gibi isimler başka takımlara kalmıştı.BÜYÜK MALSINIZ KARDEŞİM İDMANI BIRAK GİT İKİ MAÇINI SEYRET DEĞİL Mİ?
Seçildiği Gece Darko


















10 - Hasheem Thabeet : 2009 yılında 2 numaradan Memphis Grizzlies'in yolunu tutan Thabeet , kısa süre sonra D-League'in yolunu tuttu.Fazla söze ne hacet.Aynı draftta James Harden , Tyreke Evans ikilisi de vardı.

11 - Benjamin Benoit : 1985 Draftında 3. sıra seçimi.Kim seçti dersiniz?Portland , Golden State veya Clippers..HMM Clippers doğru tahmin..14 yıllık NBA Kariyerinde hiçbir zaman ana parça olamayan Benjamin'in , Chris Mullin ve Karl Malone gibi takımların tarihine etki eden isimlerin önünde seçilmesi tam bir REZALET..Ayrıca Detlef Schremph , Joe Dumars , Charles Oakley gibi oyuncular da onun altında seçilmişti.

Hopson, Nets Forması Da Giydi
12 - Dennis Hopson : 1987 yılında New Jersey Nets , 3.sıradan birçoğumuzun ismini bile duymadığı Hopson'ı seçmişti.NBA Kariyeri boyunca topu çembere yetiştiremeyen adam olarak nam salan Hopson , Scottie Pippen , Regie Miller , Kenny Smith gibi isimlerin önünde seçilmişti.


13 - Adam Morrison : Michael Jordan'dan inciler devam ediyor..Yıl 2006 , üçüncü sıra seçimi MJ in başında olduğu Charlote Bobcats'in..Jordan ''Yeni Larry Bird'' nidasıyla Adam Morrison'u seçerken Brandon Roy , Randy Foye , Rudy Gay ve Rajon Rondo gibi takıma katkı sağlayabilecek isimleri es geçmişti.YİNE DE BÜYÜKSÜN MAJESTE.SENİN CANIN SAĞOLSUN NE DİYEYİM

14 - Nikoloz Tsikitishvili : 2002'de 5.sıradan seçerken Gürcü oyuncuyu hiç izlemediğini itiraf eden Denver Nuggets yönetimi taraftarının büyük protestosunu hak etmişti.Keza NBA e hiç uygun olmayan Nikoloz , Caron Butler ve Amar'e Stoudimire'ın önünde seçilmişti. Facia Seçimlerden biridir.

15 - Marvin Williams : Belki biraz acımasız olduğumu düşünebilirsiniz ama ben 2005 yılında 2. sıradan Marvin Williams'ı seçen Atlanta Hawks'ın point guard sıkıntısına rağmen Chris Paul , Deron Williams , Raymond Felton gibi isimleri atlayarak tarihin en kötü seçimlerinden birini yapmış olduğunu düşünüyorum. Belki rakamları bu listede yer bulmasına pek uygun değil ama Paul'ün Hawks'a gitse takımın çehresini nasıl değiştirebileceğini düşününce çok yadırgıyorum bu seçimi.

Eveeet...Uzun ve yorucu bir analizdi benim için.Vakit ayırıp okuyanın gözüne , yüreğine sağlık  .. Beğendiğiniz veya beğenmediğiniz yerleri belirtirseniz çok sevinirim... 

2 yorum:

  1. Hocam Joe Smith e biraz haksızlık olmuş diğer hepsine kalıbımı basarım ;) Bir de 97 de 2. sıradan seçilen K. van horn ile sanırım 6. sıradan seçilen Ron Mercer durumu var :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, Olowokandi, Darko ve Kwame'nin üzerinde kalmış Joe Smith ama NBA kariyeri bakımından bir 1. sıra seçimi için büyük hayal kırıklığı...

      1997 ise apayrı bir konu. Chauncey Billups ve T-Mac, Keith Van Horn'dan sonra seçilmişti ama Tony Beattie'nin 5. , Adonal Foyle'ın 8. , Danny Fortson'ın 10. , Kelvin Cato'nun 15. sıradan seçildiği bir draft 1997. Van Horn o kadar da skandal bir seçim değil bunlara kıyasla :)

      Sil